Preu menu: 14,5 €
Valoració (d’1 a 5): 5 calçots
El nom no enganya: cuina italiana a càrrec del cuiner Gino.
Valoració (d’1 a 5): 5 calçots
El nom no enganya: cuina italiana a càrrec del cuiner Gino.
Espai: En ple
passeig marítim de Calafell, si el dia no és gaire fred ni extremadament
xafogós es pot dinar a la terrassa. La sala interior ofereix una mica més
d’espai, però el comensal es perd l’espectacle del mar (i les/els banyistes).

Què s’hi cou: Si
t’agrada el menjar italià i no vols caure en el típic restaurant de cadena on
tan sols bullen pasta i escalfen salses industrials, Gino Ristorante és una
aposta segura. El menú es compon de plats que, sense trencar els motlles de la
cuina italiana, combinen ingredients frescos amb un toc d’originalitat. Per
exemple, el “carpaccio” de vedella amb rúcula i parmesà equilibra amb encert la
finor de la carn amb el gust característic del formatge i la verdura.
L’aperitiu inclòs en el menú és un tall de pizza de massa ben elaborada.
El millor: Entre els plats de tria obligada, que gairebé sempre s’ofereixen al menú, destaca l’ “straccoto” de vedella, en què la carn queda tan tendra que es podria menjar amb cullera, i el tiramisú, casolà i a anys llum de la majoria de postres amb el mateix nom. Racions abundants. Cap dels plats demanats pels membres del Col·lectiu Afartapobres no ha defraudat, fet insòlit en un restaurant de platja i de menú inferior a 20 euros.
El pitjor: La
qualitat del pa és millorable, ja que és excessivament atapeït i el seu aspecte
augura una digestió complicada. Gots de colors verd, groc, blau i lila, potser
més adequats per a una festa infantil. El restaurant tanca durant els mesos
menys turístics de l’any.
El preu del menú és
14,50 euros (primavera 2017), amb la millor relació qualitat-preu de la franja
litoral del Baix Penedès. Si bé no descartem alguna experiència insatisfactòria
en caps de setmana d’estiu, en què tots els establiments turístics baixen de
nivell (sobretot pel que fa al servei), la majoria de dies Ristorante Gino és
l’eleció perfecta si et ve de gust gaudir de la cuina italiana sense que el
paladar ni la butxaca en surtin escaldats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario