sábado, 9 de septiembre de 2017

Ull de Llebre


 Preu menu: 12,5€

Valoració (d’1 a 5): 4,5 calçots

Espai: Per experiències passades, les recomanacions respecte a restaurants són sovint el prefaci d’un malson. Amb aquest esperit de nas arrufat vam anar al Restaurant Ull de Llebre ubicat a la Bisbal del Penedès.

La situació del restaurant és un xic laberíntica, i o bé t’hi guia un coneixedor de la zona, o pots acabar aparcant al mig d’una vinya a deu quilòmetres del lloc.

La decoració és moderna sense pretensions, tant de moda avui en dia, és a dir un espai funcional en què la monotonia és trencada amb algun color llampant.

Però anem per feina que es refreda el menú.


Servei: Correcte i eficaç, amb un temps d’espera raonable tenint en compte que el local era força concorregut. Dos cambrers (un d’aspecte de rocker prejubilat) han estat suficients per a mitja dotzena de taules i una quinzena de clients.

Què s’hi cou: No hi ha sorpreses en la llista de plats del menú, llevat potser una proposta força inusual consistent en una combinació de macarrons, carn i pesto. El gran encert és que l’oferta gastronòmica és alhora variada (sopes, pasta, amanida, carn, peix) i ben aconseguida, de manera que el comensal rep una bona ració (tant pel que fa qualitat com a quantitat) d’un plat conegut però fet amb traça i amb ingredients de notable alt.

El millor: Els segons constitueixen el punt fort de la casa. El filet de porc amb salsa de pebre es pot menjar amb cullera, i és més tendre que un vídeo de gatets de YouTube. Els calamars a la romana poden rivalitzar amb els millors que hàgim menjat mai, amb un arrebossat lleuger gens embafador que no emmascara el gust del calamar.


Trobar-se en un menú plats de tota la vida amb bona matèria primera i ben cuinats és tan rar que se’ns van humitejar tant les papil·les gustatives com els ulls. Pel que fa a les postres, cal destacar les escumes, en especial la que porta el nom del restaurant, barreja deliciosa de gelat de llimona, vainilla, caramel i galetetes salades.


El pitjor: Sobretot en els primers, alguns acabats són millorables. Per exemple, les fulles de l’amanida de l’hort haurien d’haver estat tallades en parts més petites, ja que en principi no hauria de fer falta recórrer al ganivet per cruspir-se l’enciam. Sense moure’ns de l’amanida, però, el tomàquet i la ceba ratllen l’excel·lència, cosa que compensa el fet que alguns detalls estiguin descuidats. En aquesta llista també hi posaríem la temperatura de la crema tèbia de carbassa, que si arriba a ser calenta hauríem hagut d’avisar els bombers per menjar-nos-la. D’altra banda, aquí i arre hi ha la mania molt estesa de presentar els segons amb una quantitat de salsa totalment desproporcionada al tall, i aquest queda com a nàufrag en la mar.


Relació qualitat-preu: Excel·lent. Per 12,50 euros (estiu 2017) et reconcilies amb el món dels menús diaris, perquè el Restaurant Ull de Llebre exemplifica que pots dinar molt bé sense sortir-ne escaldat (especialment si no demanes la crema presumptament tèbia de carbassa). Val la pena entaforar-se pels carrers del barri de la Riba de la Bisbal i fer una visita a l’Ull de Llebre. Pal·ladar, estómac i butxaca en surten més que satisfets.

No hay comentarios:

Publicar un comentario