Preu menu: 12,5€
Valoració (d’1 a 5): 4,5 calçots
Espai: Per
experiències passades, les recomanacions respecte a restaurants són sovint el
prefaci d’un malson. Amb aquest esperit de nas arrufat vam anar al Restaurant
Ull de Llebre ubicat a la Bisbal del Penedès.
La situació del
restaurant és un xic laberíntica, i o bé t’hi guia un coneixedor de la zona, o
pots acabar aparcant al mig d’una vinya a deu quilòmetres del lloc.
La decoració és
moderna sense pretensions, tant de moda avui en dia, és a dir un espai
funcional en què la monotonia és trencada amb algun color llampant.
Però anem per
feina que es refreda el menú.
Servei: Correcte
i eficaç, amb un temps d’espera raonable tenint en compte que el local era
força concorregut. Dos cambrers (un d’aspecte de rocker prejubilat) han estat
suficients per a mitja dotzena de taules i una quinzena de clients.
Què s’hi cou: No
hi ha sorpreses en la llista de plats del menú, llevat potser una proposta força
inusual consistent en una combinació de macarrons, carn i pesto. El gran encert
és que l’oferta gastronòmica és alhora variada (sopes, pasta, amanida, carn,
peix) i ben aconseguida, de manera que el comensal rep una bona ració (tant pel
que fa qualitat com a quantitat) d’un plat conegut però fet amb traça i amb
ingredients de notable alt.

Trobar-se en un menú plats de tota la vida amb bona matèria primera i ben
cuinats és tan rar que se’ns van humitejar tant les papil·les gustatives com
els ulls. Pel que fa a les postres, cal destacar les escumes, en especial la
que porta el nom del restaurant, barreja deliciosa de gelat de llimona, vainilla,
caramel i galetetes salades.
El pitjor: Sobretot en els primers, alguns acabats són millorables. Per exemple, les fulles de l’amanida de l’hort haurien d’haver estat tallades en parts més petites, ja que en principi no hauria de fer falta recórrer al ganivet per cruspir-se l’enciam. Sense moure’ns de l’amanida, però, el tomàquet i la ceba ratllen l’excel·lència, cosa que compensa el fet que alguns detalls estiguin descuidats. En aquesta llista també hi posaríem la temperatura de la crema tèbia de carbassa, que si arriba a ser calenta hauríem hagut d’avisar els bombers per menjar-nos-la. D’altra banda, aquí i arre hi ha la mania molt estesa de presentar els segons amb una quantitat de salsa totalment desproporcionada al tall, i aquest queda com a nàufrag en la mar.
Relació
qualitat-preu: Excel·lent. Per 12,50 euros (estiu 2017) et reconcilies amb el
món dels menús diaris, perquè el Restaurant Ull de Llebre exemplifica que pots
dinar molt bé sense sortir-ne escaldat (especialment si no demanes la crema
presumptament tèbia de carbassa). Val la pena entaforar-se pels carrers del
barri de la Riba de la Bisbal i fer una visita a l’Ull de Llebre. Pal·ladar,
estómac i butxaca en surten més que satisfets.
No hay comentarios:
Publicar un comentario